Arturo Vidal yang terikat dengan Flamengo ‘saling bersetuju’ perjanjian untuk meninggalkan Inter Milan– Okegoal.com

Perpindahan Arturo Vidal yang dinanti-nantikan ke Flamengo semakin hampir selepas pemain tengah itu secara rasmi berpisah dengan Inter Milan pada hari Isnin.

Dalam satu kenyataan rasmi, pihak Serie A berkata: “FC Internazionale Milano mengumumkan bahawa ia telah mencapai persetujuan untuk penamatan kontrak pemain tengah Chile Arturo Vidal secara konsensual.

“Kelab berterima kasih kepada Arturo untuk dua tahun bersama Nerazzurri, yang memuncak dengan memenangi tiga trofi.”

Telah diketahui umum bahawa Inter sedang mencari untuk mendapatkan gaji pemain berusia 35 tahun itu daripada buku, dan pemain itu kini bebas untuk bersetuju dengan perjanjian dengan kelab baharu.

Kelab itu pastinya Flamengo selepas Vidal terbang ke Rio de Janeiro minggu lepas, menewaskan Tolima ketika dia berada di bandar itu.

if(typeof(jQuery)==”function”){(function($){$.fn.fitVids=function(){}})(jQuery)}; jwplayer(‘jwplayer_LVHAu7jB_5oNpOZgB_div’).setup( {“senarai main”:”https://content.jwplatform.com/feeds/LVHAu7jB.json”,”ph”:2} );

Tidak ada petunjuk bila Flamengo menjangkakan untuk mengesahkan secara rasmi Vidal sebagai pemain tengah baharu mereka, tetapi pemain itu tidak akan dapat berlatih atau bermain dengan Mengão sehingga jendela perpindahan antarabangsa dibuka Isnin depan.