3️⃣ mata kami ketika England meletakkan penanda Euro dengan kemenangan yang sempurna– Okegoal.com

England menunjukkan sebab mereka menjadi pilihan sebelum kejohanan apabila Lionesses menjaringkan lapan gol yang memecahkan rekod dalam kemenangan hebat ke atas Norway.

Skuad kendalian Sarina Wiegman berada pada prestasi terbaik mereka dengan enam gol dijaringkan dalam 45 minit pembukaan ketika mereka menempah tempat ke suku akhir.


Adakah ini syurga?

Wow, wow. Dan wow.

Adil untuk mengatakan bahawa England memainkan acara itu, bukan perlawanan, dalam pertembungan pembukaan mereka dengan Austria minggu lalu.

Di hadapan penonton rekod di Old Trafford, Lionesses menyelesaikan tugas tetapi kelihatan gugup dan bergelut di hadapan gol.

Mereka terlibat dalam jenis rekod lain malam ini walaupun.

England hanya memerlukan 10 minit untuk membuka akaun mereka apabila Georgia Stanway melepaskan tendangan penalti.

Lauren Hemp kemudian menggandakan kelebihan mereka berkat satu ketukan mudah sebelum Beth Mead meraih dua dan Ellen White melakukan perkara yang sama.

Ia menunjukkan pukul enam pada separuh masa dan walaupun keadaan agak reda pada separuh masa kedua, masih ada masa untuk Mead merebut bola perlawanan dengan hatriknya.

Ia kejam, ia sesak nafas, ia luar biasa.

Selepas separuh masa pertama itu hanya ada satu perkara untuk dikatakan: England adalah pasukan yang perlu ditewaskan dalam kejohanan ini.


Semua Putih pada malam

FBL-EURO-2022-WANITA-ENG-NOR-1657573023.jpg

Angkat tangan jika anda meragui Ellen White selepas kemenangan ke atas Austria itu.

*Angkat tangan*

Penyerang Manchester City itu luar biasa tenang di Old Trafford kali terakhir ketika dia bergelut untuk mencari but menembaknya di hadapan gawang dan kelihatan seperti sosok terpencil selama hampir 70 minit.

Malam ini, White hanya memerlukan 50 minit untuk melihat penampilan terbaiknya.

Gol-gol itu akan menjadi tajuk utama tetapi prestasi keseluruhannya adalah sebaik penyudah luar biasa dan menunjukkan sebab dia layak memimpin barisan Lionesses.

Kadar kerjanya daripada bola adalah sebab utama untuk gol ketiga dan White berlari di belakang dan tekanan ke atas pertahanan Norway adalah penyumbang besar kepada tandukan Beth Mead pada separuh masa pertama.

Alessia Russo telah berada dalam prestasi terbaik untuk Manchester United musim ini dan telah menjadi pelapis yang hebat.

Tetapi panggilan untuk menggugurkan Putih terlalu awal dan prestasi sempurna ini adalah buktinya.


Adakah lapan menjadi anda

England-v-Norway-Group-A-UEFA-Womens-EURO-2022-1657573150.jpg

Ia adalah kegembiraan untuk England tetapi sangat terdesak untuk Norway.

Bagaimana pula pihak Martin Sjorgen sepatutnya pulih daripada ini?

Ia adalah pukulan sebenar pada skala yang tidak pernah kami lihat di mana-mana Kejohanan Eropah tetapi soalan mesti pergi ke pemilihan pasukan yang aneh sebelum perlawanan.

Sebab Maria Thorisdottir dan Maren Mjelde dipilih sebagai bek tengah untuk permainan ini adalah di luar kebanyakan orang yang mengikuti permainan wanita.

Kedua-duanya tidak berada dalam sebarang bentuk kelab musim ini dan kedua-duanya bergelut dengan kecederaan sejak enam bulan lalu.

Dan yang penting, kedua-duanya adalah pemain tengah mengikut perdagangan.

Menentang serangan England yang jelas berdengung sejak minit pertama, mengapa jurulatih itu bertahan dengan empat pemain belakang ini untuk sekian lama adalah kesilapan yang luar biasa dalam pertimbangan dan bermakna kepala jatuh jauh lebih awal daripada yang sepatutnya.

Perlawanan mesti dimenangi dengan Austria akan datang tetapi ia tidak kelihatan baik untuk Norway.